Noah Ruiter Penningmeester Via Fidei 2022-2023

Even voorstellen: Noah Ruiter

Waarde lezer! Ben jij ook zo benieuwd wie er allemaal rondlopen bij Via Fidei en waarom zij ooit lid zijn geworden? Lees dan vooral verder. In deze serie “Mag ik je even voorstellen?’ interviewen we verschillende leden om zo meer over hen te weten te komen. Nu met Noah!

Mag ik je even voorstellen aan onze penningmeester Noah?

Wie ben je en wat maakt jou bijzonder?

Mijn naam is Noah Ruiter, ik ben 20 jaar en mag dit jaar penningmeester zijn van onze mooie vereniging. Wat mij bijzonder maakt, wat een heftige vraag. Dat ik voor de tweede keer mijzelf mag voorstellen op de website, alleen dit keer als bestuurslid 🙂 Ik ben inmiddels wel van studie geswitcht, ik doe nu Global Management of Social Issues. Zo kan ik nog wat langer student blijven.

Wanneer en waarom ben jij lid geworden van Via Fidei?

In het verenigingsjaar 2020/21 ben ik lid geworden van Via Fidei. Ik begon dat jaar met studeren, in een onbekende stad, Tilburg. Toevallig studeerde mijn (bijna-) zwager daar ook en hij was lid van de vereniging. Hij heeft me erbij betrokken en ik ontdekte al snel dat het een groep mensen was die hielden van gezelligheid, elkaar, het studentenleven en van God. Dat zijn fijne mensen om als vrienden om je heen te hebben en daarom sloot ik me er graag bij aan.

Wat vind jij de leukste activiteit van Via Fidei?

Het is misschien niet zo origineel, maar ik moet dan toch ook de Dies zeggen. Daar zie ik zeker weer naar uit dit jaar.

Wat heeft Via Fidei jou te bieden?

Via Fidei heeft sterke vriendschappen te bieden, met elk jaar weer een nieuwe lichting van mensen om te leren kennen, die door de jaren heen alleen maar sterker worden. Dit niet alleen door drankjes en gezelligheid, maar ook echt de diepte met elkaar ingaan. Het zijn mensen die mij op scherp stellen en stimuleren om (samen) God op te zoeken. En dat is altijd goed om te doen. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd, in de Bijbel door kringen, maar ook hoe ik het best mijn leven kan leven.

Daarnaast heeft Via Fidei mij ook geholpen me persoonlijk te ontwikkelen. Toen ik bij de vereniging kwam was ik een wat stillere, ingetogen jongen. Dat kan ik nu nog steeds zijn, alleen ik heb geleerd om wat meer op de voorgrond te treden, verantwoordelijkheden te nemen, maar ook sociaal contact met mensen en bijvoorbeeld het spreken voor een grotere groep mensen.

Dit jaar ben je bestuurslid, wat is jouw functie en wat houdt het in?

Ik heb het geluk de functie van penningmeester te mogen vervullen dit jaar. Dat houdt in dat ik mij bezighoud met alle financiële zaken. Om te beginnen een begroting te maken en op de ALV te presenteren, waarin alles waar wij dit jaar geld uit aan willen geven uitgedacht moest worden. Door het jaar heen houd ik alle uitgaven en inkomsten bij in het boekhoudsysteem en nog meer taken daar rondom. Naast functiegerelateerde taken zijn er ook andere dingen die gedaan moeten worden, afhankelijk van wat we bespreken op de bestuursvergaderingen.

Waarom ben je eigenlijk bestuurslid geworden?

Ik ben bestuurslid geworden omdat ik dit als kans zag om mezelf verder te ontwikkelen en ook om de vereniging wat terug te geven voor alles wat ik gekregen heb.

Wat voor advies zou jij geven aan (toekomstige) leden van Via Fidei?

Ik zou ze adviseren zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Sinds ik dat ben gaan doen zijn alle leuke dingen op me afgekomen. Daarin moet je af en toe ook uit je comfortzone stappen, voor mij was dat mijn mond open te durven trekken 🙂

En natuurlijk altijd na de verenigingsactiviteit nog door naar ons prachtige stamcafé Jacks!

Is er stuk uit de bijbel waar je vaak aan moet denken? En zo ja, waarom?

Oef, dan moet ik toch meteen denken aan Galaten 5, de vruchten van de Geest. Dat inspireert me om te proberen te wandelen met de Geest en een leven te leven in liefde met de mensen om me heen en een oprecht geloof in God.

Wat is tot nu toe je mooiste herinnering van Via Fidei?

Dat is misschien de lastigste vraag, ik krijg er eigenlijk elke week wel nieuwe goede herinneringen bij. We hebben mooie lezingen, Praise & Prayers en tal van avondjes in Jacks gehad. Van het liftweekend en de Dies vorig jaar genoot ik enorm. Maar ik ga dan denk ik toch voor de verenigingsvakantie, een week lang met amice Hoogesteger op de kamer kan moeilijk overtroffen worden.

Volgende keer in “Mag ik even voorstellen” onze Algemeen Adjunct Iza!

Vergelijkbare berichten