Foto van Noah | C.S. Via Fidei

Even Voorstellen: Noah

Wie ben je en wat studeer je?

Ik ben Noah, ben 19 jaar oud en zit nu in het tweede jaar van de studie Economie en Bedrijfseconomie. Dat is maar één studie hoor, die je eigenlijk als verlengde kan zien van de vakken economie en M&O op de middelbare school. Het is een hele brede studie, met veel verschillende vakken en onderwerpen die behandeld worden. Het gaat van boekhouden en wiskunde tot marketing of beleggen. En zelfs programmeren (pittig). Dat het zo breed is vind ik fijn omdat ik niet goed wist welke studie ik wilde doen en welke interesses ik had. Nu kom ik er langzaam steeds meer achter wat ik wel en niet leuk vind, en kan daarop ook mijn keuze voor een master baseren.

Wat betekent Via Fidei voor jou?

Via Fidei is voor mij meer dan alleen de vereniging waarbij ik ben aangesloten. Ik heb echt het idee dat ik deel ben van een grote vriendengroep, waarin iedereen voor elkaar klaarstaat en het beste met elkaar voorheeft. Ik heb er hele goede vrienden gemaakt met wie ik kan genieten van mijn studententijd, maar waar ik ook serieuze gesprekken mee kan voeren. Die diepgang helpt mij om mezelf verder te ontwikkelen, vooral in mijn geloof. Het is fijn om wekelijks bij elkaar te komen en ontspannen activiteiten af te wisselen met geloofsgerelateerde avonden, zoals Bijbelkringen. Ook samen op zoek gaan naar de Waarheid is erg waardevol.Door Via Fidei heb ik niet alleen meer Bijbelkennis opgedaan, maar ook kennis over de lekkerste biertjes. Die combinatie is voor mij ideaal!

Hoe is het om in een studentenhuis van Via Fidei te wonen?

Voorheen moest ik vanaf thuis ruim een uur reizen voordat ik in Tilburg was. Dat was prima te doen maar ik kreeg het idee dat ik meer betrokken bij de vereniging wilde zijn, maar dat dat door de afstand moeilijk ging. Daarom was ik erg blij toen ik een plekje op de VDV (het mooiste studentenhuis van Via Fidei) aangeboden kreeg. Hierdoor hoefde ik een stuk minder activiteiten te laten schieten en werd het ook makkelijk om ’s avonds tot laat te blijven hangen. Door het wonen in Tilburg zijn mijn vriendschappen sterker geworden en mijn studentenleven een stuk leuker. Daarnaast is wonen in een studentenhuis van Via Fidei een extra mooie ervaring omdat de bonding met huisgenoten zo het snelst gaat. Je ziet ze elke dag, eet samen en hebt huisavondjes. Die gezelligheid waardeer ik enorm. En de potjes Fifa tot midden in de nacht natuurlijk (ik heb helaas weinig tegenstand, maar het is wel goed voor mijn zelfvertrouwen). Ook is het prettig dat je een beetje dezelfde agenda hebt door de vereniging. Chez Jacques, de andere ‘kast’ (studentenhuis) van Via Fidei, mag er ook wel wezen!

Welke momenten bij Via Fidei zijn om nooit te vergeten?

Ondanks dat ik pas anderhalf jaar lid ben zijn er genoeg mooie momenten geweest bij Via Fidei. Bijvoorbeeld het gala dat ondanks de coronacrisis toch door kon gaan in een aangepaste vorm. Ook de ALV’s waarin iedereen een poging doet zijn studentikoze kant naar boven te halen, is vaak echt genieten. De verenigingsvakantie was ook een succes. We gingen naar een camping in Groningen, om daar te zeilen, barbecueën en op 20 GO-scooters door de stad te racen. Bij zoiets maakt het niet veel uit waar je heengaat, zolang het maar met een leuke groep mensen is.

En ik mag de avondjes buiten officiële Via Fidei activiteiten om, dus gewoon met vrienden die ik op de vereniging gemaakt heb, niet vergeten. Of toen we bijvoorbeeld met een clubje mensen in quarantaine moesten en we elke dag online een Bijbelboek gelezen hebben en hieruit veel mooie nieuwe inzichten mochten halen. Het is tot nu toe anderhalf jaar vol gezelligheid en diepgang geweest, en ik zie graag uit naar alle jaren dat ik hier nog onderdeel van uit mag maken!

Vergelijkbare berichten