Via Fidei Robert

Even voorstellen: Robert

De komende weken kunnen aankomende studenten niet naar Open dagen van Hogescholen en Universiteiten. Hierdoor wordt het moeilijker om een studiekeuze te maken. Om jullie hier een beetje bij te helpen, vertellen enkele leden hier wat voor studie ze doen en waarom ze voor Via Fidei hebben gekozen. Vandaag is het de beurt aan Robert, tweedejaars lid bij C.S. Via Fidei.

Wie ben je en wat studeer je?


“Ik ben Robert, 24 jaar en op dit moment doe ik de master Organization Studies met een specialisatie in Organizing for Social Challenges. Tijdens deze specialisatie ben je veel bezig met het beantwoorden van sociaal maatschappelijke vraagstukken binnen een organisatie. Je gaat dus kijken naar hoe organisatiestructuren in elkaar steken en hoe je door middel van innovaties deze structuren kan verbeteren. Tijdens deze master kijk je verder naar hoe de organisaties op ecologisch, sociaal en economisch gebied vooruitgang kunnen boeken. De doelen waarbij we binnen organisaties op focussen, hebben altijd met één van deze thema’s te maken binnen de specialisatie.”

Behalve een master heb je ook een premaster gedaan. Hoe was dit?

“De premaster Organizational Studies duurt één jaar. Ik denk dat dit een voordeel is. Veel premasters duren namelijk een halfjaar en vaak wordt daar de kennis van een jaar in een halfjaar gepropt waardoor het een uitdaging is om het te halen. Ik vond deze premaster goed te doen. Bij de premaster Organizational Studies krijg je veel basiskennis over hoe organisaties in elkaar steken. Naast deze basisvakken krijg je ook extra vakken waarmee je inhoudelijk de diepte in kunt gaan. Een aantal voorbeelden van vakken die ik kreeg, zijn: Beslissingstheorie, Innovatie en Organizational Developments. Ik vond het ook heel leuk om een halfjaar lang met een groep bezig te gaan met een vraagstuk voor een organisatie. Zo maak je goed kennis met de stof die je nodig hebt voor de master.”

Waar kun je gaan werken nadat je de Master Organization studies met als specialisatie Organizing for Social Challenges hebt afgerond: NGO, overheid, bedrijfsadviseur. Je kunt eigenlijk bij elk bedrijf een management of beleidsfunctie uitvoeren.

Voor de aankomende studenten Organizational Studies (premaster): In één jaar krijg je naast statistiek alle basiskennis over hoe een organisatie van binnen werkt. Daarnaast krijg je veel inhoudelijke vakken waardoor je echt al kennis maakt met organisatieprocessen.

Voor de aankomende studenten Organization Studies (master) met als specialisatie Organizing for Social Challenges:
– Studenten die het verlangen hebben om impact te maken in de maatschappij
– Studenten die het interessant vinden om met verschillende mensen samen te werken
– Studenten die graag het bedrijfsleven willen combineren met het leveren van een bijdrage

Voor de aankomende studenten Organization Studies (master) algemeen:
– Studenten die het interessant vinden om met verschillende mensen samen te werkeen

“Een studentenvereniging was voor mij een decandent clubje mensen die leven in een studentenbubbel”

Tijdens je studie ben je lid geworden van Via Fidei. Hoe is dit zo gekomen?


“Ik was in eerste instantie alleen op zoek naar een kamer. Een studentenvereniging vond ik een beetje onzin. Ik had een beetje een negatief beeld van studentenverenigingen, in mijn hoofd is een verenging zo’n decadent clubje. Maar toen ik naar Tilburg kwam, miste ik toch vrienden om me heen. Ik sloot me aan bij de volleybalvereniging, maar mistte nog steeds een christelijk groepje vrienden met overeenkomsten op het gebied van geloof. Toen ben ik gaan kijken bij christelijke studentenverenigingen en kon ik ook bij andere leden van Via Fidei in huis gaan wonen. Dit gaf de doorslaggevende keuze. Ik was op zoek naar een vriendengroep en die vond ik bij Via Fidei.”

Hoe zou jij Via Fidei omschrijven?

“Bij Via Fidei kun je samen christen zijn. Het is een toffe, geborgen plek waar je veel leert en ook zelf met leuke initiatieven kunt komen. Het is interessant dat we allemaal een andere geloofsstroming hebben en hierdoor anders tegen het geloof aankijken. Het zet je aan tot nadenken. Daarnaast vind ik de kringen ook heel waardevol. Ik ervaar bij Via Fidei dat je jezelf mag zijn over hoe je in het leven staat en wat en hoe je gelooft. Je mag je lid voelen en ervaren dat ook jouw stem wordt gehoord.”

“Bij Via Fidei mag je je lid voelen en ervaren dat ook jouw stem wordt gehoord.”

Vergelijkbare berichten