Even voorstellen: Joaquim van Iwaarden

Waarde lezer, welkom terug bij deze blogreeks! In de serie ‘Mag ik je even voorstellen?’ interviewen we verschillende leden van C.S. Via Fidei om zo meer over hen te weten te komen. Afgelopen tijd stelden wij de bestuursleden van bestuur Ofir aan jullie voor. Komende tijd willen wij jullie voorstellen aan onze ALV figuren. Deze keer is onze nestor aan de beurt.  

Mag ik je even voorstellen aan onze nestor Joaquim?

Wie ben jij en wat maakt jou bijzonder?

“Mijn naam is Joaquín en nu ik de nestor ben, gaat iedereen er van uit dat ik ineens veel wijsheid heb, hahaha what a joke 😅.”

Joaquín

Wanneer en waarom ben jij lid geworden van Via Fidei?

“In 2018 ben ik lid geworden. Ik was toen net twee jaar tot geloof gekomen en was zo leergierig! Ik wilde graag alles weten over Jezus en samen met andere gelovigen God beter leren kennen.”

Joaquín

Wat is een van jouw mooiste herinneringen aan jouw tijd bij Via Fidei?

“Oef, na zoveel mooie jaren is het moeilijk om slechts één herinnering aan te dragen, er zijn er zoveel! Samen worshippen, samen profeteren, de retraites, de mooie gesprekken… maar als ik er toch één uit zou moeten pikken, is dat toch de kringavonden die altijd uitlopen. Zo geweldig bedacht door God. Je hebt broeders en zusters nodig om Hem beter te leren kennen, omdat alleen je eigen beeld van Hem tekortschiet. Ik heb zoveel geleerd van jullie 😊!”

Joaquín

Wat heeft Via Fidei jou te bieden?

“Via Fidei betekent voor mij mooie vriendschappen, verdieping in geloof en een goede reden om het burgerschap uit te stellen😉.”

Joaquín

Dit jaar heb jij een bijzondere functie op de ALV. Je bent namelijk de nestor. Wat houdt dit in?

“De nestor voegt als oudste lid van de vereniging (in verenigingsjaren) het zinnige deel toe aan de ALV 😉. Hij of zij verrijkt de nacht met wat wijsheid die deze door de jaren heen heeft opgedaan. Een niet te onderschatten taak, want laten we eerlijk zijn: na half drie wordt er, als de nestor er niet zou zijn, weinig zinnigs meer gezegd 😜.”

Joaquín

Wat voor advies zou jij geven aan (toekomstige) leden van Via Fidei?

“Bij zijn is absoluut meemaken, toon initiatief, organiseer avonden, geef en neem, maar laat God in alles je Bron en Vreugde zijn. ”

Joaquín

Vergelijkbare berichten