Even voorstellen Talitha

Even voorstellen: Talitha

De komende weken kunnen aankomende studenten niet naar Open dagen van Hogescholen en Universiteiten. Hierdoor wordt het moeilijker om een studiekeuze te maken. Om jullie hier een beetje bij te helpen, vertellen enkele leden hier wat voor studie ze doen en waarom ze voor Via Fidei hebben gekozen. Vandaag is het de beurt aan Talitha.

Wie ben je en wat studeer je?

“Ik ben Talitha, ik ben 19 jaar oud en ik studeer Liberal Arts & Sciences. Ik zit op dit moment in het eerste jaar van deze studie. Tijdens deze studie leer je veel op het gebied van sociale wetenschap, recht, neurowetenschappen en humanistiek. Wanneer ik een major kan gaan kiezen, wil ik het liefste de major Recht gaan doen. Op dit moment krijg ik een introductie op deze majors door een combinatie van de vakken die je tijdens de majors gaat krijgen. Zo krijg ik bijvoorbeeld economie & sociale wetenschap gecombineerd en neurowetenschappen & filosofie. Op deze manier krijg ik een goed beeld van wat ik kan verwachten tijdens de specialisaties.”

Voor wie is Liberal Arts & Sciences: studenten die houden van een diverse studie, interactief en interdisciplinair. Verder maakt het niet veel uit wat voor type persoon je bent. Liberal Arts & Sciences is voor iedereen.

Je bent pas een paar maanden lid van Via Fidei. Hoe is het dan nu voor je in deze tijd?


“Via Fidei heeft leuke mensen en een mooie sfeer. Ik voelde me gelijk al opgenomen in de groep en heb niet het idee dat ik er nu nog niet bij hoor. Ik heb natuurlijk wel het introkamp en andere evenementen gemist, maar ik heb niet het idee dat ik hierdoor een mindere band heb met de eerstejaars. Omdat ik nog maar net bij de vereniging zit, kan de persoonlijke band die ik heb met veel leden nog wel groeien.”

“Ik zou wel adviseren om aan het begin van het verenigingsjaar lid te worden. Je kunt hierdoor allerlei leuke activiteiten meemaken die ik nu heb gemist. Maar het is niet dat ik een mindere band ervaar met leden.”

Hoe zou jij Via Fidei omschrijven?


“Bij Via Fidei is een grote diversiteit aan mensen. Ik vind dat je echt jezelf kunt zijn. Daarnaast is het echt een uitdaging om bijvoorbeeld dingen te horen tijdens kring waar je nog nooit zo over hebt nagedacht. Ik leer heel veel en hoop nog meer te kunnen leren. Tijdens kringen vind ik het ook fijn dat je diepgaande gesprekken hebt. Het kan ook zijn dat je over bepaalde dingen anders denkt, hier leer ik veel van andere leden. Ik vind ook het kleinschalige erg fijn aan Via Fidei.”

Jij woont als één van de weinigen niet op kamers. Is dit een voor- of nadeel voor je?


“Voor mij is het vanwege mijn allergie op dit moment niet mogelijk om op kamers te gaan, maar anders had ik het wel gedaan. Ik denk dat je meer betrokken bent wanneer je ook op kamers woont in Tilburg. Nu kom ik soms in de problemen door vervoer, al kan ik ook altijd bij iemand terecht om te blijven slapen”

Vergelijkbare berichten