Even voorstellen: Ruth Schoemeijer

Waarde lezer! Ben jij ook zo benieuwd wie er allemaal rondlopen bij Via Fidei en waarom zij ooit lid zijn geworden? Lees dan vooral verder. In deze serie “Mag ik je even voorstellen?’ interviewen we verschillende leden om zo meer over hen te weten te komen. Nu met Ruth!

Mag ik je even voorstellen aan onze secretaris Ruth?

Wie ben je en wat maakt jou bijzonder?

Ik ben Ruth en ik ben 21 jaar oud. Ik woon op kamers in Tilburg en zit in het laatste jaar van de opleiding Social Work. Naast student ben ik ook bestuurslid van C.S. Via Fidei, de leukste christelijke studentenvereniging van Tilburg! Wat mij bijzonder maakt is mijn rust in het contact met mensen. Ik vind het mooi om iets voor anderen te kunnen betekenen en dit laat ik zien in mijn houding naar anderen toe.

Wanneer en waarom ben jij lid geworden van Via Fidei?

Ik ben lid geworden op 2 of 3 oktober 2020 (de exacte datum weet ik even niet uit mijn hoofd, sorry!). Ik ben lid geworden omdat ik prachtige verhalen van mijn zus heb gehoord over Via Fidei. Zij was destijds lid en heeft mij gemotiveerd om lid te worden. Ik kwam een paar keer kijken bij de vereniging en ik was meteen verkocht. De warmte waarmee ik werd ontvangen maakte dat ik mij welkom voelde en de mensen beter wilde leren kennen. Daarnaast voelde ik Gods liefde voor Via Fidei en daar wilde ik graag deel van uitmaken.

Wat vind jij de leukste activiteit van Via Fidei

Dan ga ik toch voor de Dies Natalis! Classic, maar geweldig! Op deze avond mogen we uitpakken en intens genieten van elkaars gezelschap. Hier kijk ik het hele jaar naar uit!

Wat heeft Via Fidei jou te bieden?

Via Fidei is een plek waar ik een persoonlijke groei heb doorgemaakt op verschillende gebieden. Ik heb geleerd om te gaan met mensen met verschillende (kerkelijke) achtergronden, vrienden gemaakt, de keuze gemaakt om altijd met God te blijven leven en ik heb verschil kunnen maken in het leven van anderen. Eigenlijk heb ik hier de bouwstenen gelegd voor de rest van mijn (geloofs)leven.

Dit jaar ben je bestuurslid, wat is jouw functie en wat houdt het in?

Ik mag dit jaar secretaris zijn van het bestuur wat inhoudt dat ik verantwoordelijk ben voor de ledenadministratie, het ontvangen en beantwoorden van mails, notuleren van bestuursvergaderingen en algemene ledenvergaderingen, contact onderhouden met externe verenigingen, het schrijven van een weekbericht voor de leden, bijhouden van reserveringen van de kerk en het bijhouden van aan- en afmeldingen bij activiteiten. Dit zijn de praktische taken maar daarnaast ben ik als bestuurslid natuurlijk ook verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de vereniginging, nadenken over de plannen binnen de vereniging en het checken bij de leden hoe het met hen gaat. Wanneer iets minder goed gaat moet hier vanuit het bestuur naar gehandeld worden. Dit is een taak die we gezamenlijk dragen en wat het besturen extra bijzonder en betekenisvol maakt.

Waarom ben je eigenlijk bestuurslid geworden?

Ik ben bestuurslid geworden omdat ik na twee mooie jaren als lid van Via Fidei de verantwoordelijkheid voelde om iets terug te doen voor de vereniging en voor mijn medechristenen. Ik vind het interessant om na te denken over de toekomst van de vereniging en hier invloed op te hebben. Daarnaast wist ik dat ik mijn laatste studiejaar in zou gaan en wilde ik graag zoveel mogelijk van het studentenleven meepakken. En wat is een betere manier dan dat als bestuurslid te doen die middenin de vereniging staat?

Wat voor advies zou jij geven aan (toekomstige) leden van Via Fidei?

Mijn oma zegt altijd “mensen komen niet zomaar naar je toe, jij moet op hen afstappen” Daar heeft ze zeker gelijk in! Als (toekomstig) lid moedig ik je aan om initiatief te tonen en op mensen af te stappen door bij alle activiteiten aanwezig te zijn. Dit is de beste manier om je verbonden te voelen met de vereniging en haar mensen. Geloof mij, je krijgt er zoveel voor terug!

Wat is je levensmotto?

Als je wilt dat er iets verandert moet je zelf in actie komen!

Hoe omschrijf jij Via Fidei in een zin?

Een uit de hand gelopen vriendengroep waarin iedereen geliefd is door elkaar en God.

Volgende keer in “Mag ik even voorstellen” onze penningmeester Noah!

Vergelijkbare berichten