Even voorstellen Jeroen

Even voorstellen: Jeroen

De komende weken kunnen aankomende studenten niet naar Open dagen van Hogescholen en Universiteiten. Hierdoor wordt het moeilijker om een studiekeuze te maken. Om jullie hier een beetje bij te helpen, vertellen enkele leden hier wat voor studie ze doen en waarom ze voor Via Fidei hebben gekozen. Jeroen is het laatste lid dat zich voorstelt in deze rubriek. Hij is vanaf de oprichting, vier jaar geleden, lid bij C.S. Via Fidei en begon zijn studententijd bij Vegetist.

Wie ben je en wat studeer je?

“Ik ben Jeroen, 23 jaar en ik heb de bachelor Bedrijfseconomie gedaan en doe op dit moment de master Finance aan Tilburg University. Tijdens deze bachelor leer je over alle facetten van het bedrijfsleven. Zo krijg je vakken over marketing, ethiek, management en de boekhouding van een bedrijf. Tijdens deze vakken leer je over hoe je deze facetten kunt integreren in de bedrijfsstrategie. De bachelor is heel erg breed. Je doet niet een bepaalde specialisatie dus je leert echt over alles wat er komt kijken bij het starten en onderhouden van een bedrijf. Tijdens de bachelor kun je wel een minor volgen of op exchange. Dit kun je helemaal zelf invullen. Zo ben ik op exchange naar Zweden gegaan. Maar vind je zelf Marketing of Finance interessant? Dan is de minor een mogelijkheid om je hierin te verdiepen.”

Voor wie is de bachelor Bedrijfseconomie: Ik vond zelf de vakken M&O en economie heel erg interessant, maar wist nog niet precies wat ik wilde worden. Voor deze mensen is de bachelor Bedrijfseconomie geschikt.

Kun je wat meer vertellen over de Master Finance?

“De master Finance gaat over de financiële middelen die je inzet zodat een bedrijf gefinancierd kan worden. Ik vind het zelf heel erg interessant om dit te combineren met duurzaamheid. Dus wat is het effect van duurzaamheid op de financiële waarden van een bedrijf? Ik ben op dit moment ook bezig met een thesis over dit onderwerp. Daarnaast doe ik nu met een team van Tilburg University mee aan de SDG-challenge. Voor deze challenge ben ik bezig met een case op het gebied van duurzaamheid voor een bedrijf.

Ik vind de master daarnaast wel pittig. Het is een éénjarige master maar er wordt eigenlijk al vanuit gegaan dat je er 1,5 jaar over doet. Je gaat gelijk van start en krijgt veel te doen. Toch is het gelukkig nog wel prima te doen om een bijbaan naast de master te hebben.”

Voor wie is de Master Finance: Voor studenten die affiniteit hebben met aandelen, investeringen, beleggen en cijfers interessant vinden

Je bent al vanaf het begin lid bij Via Fidei. Hoe is dat zo gekomen?

“Dat kwam onder andere door mijn broer. Hij was al lid bij Vegetist (Vegetist en Ichthus Tilburg zijn gefuseerd in Via Fidei). Hij was hier heel erg positief over waardoor hij mij ook aanspoorde lid te worden. Ik ben ten tweede al bij open avonden wezen kijken toen ik nog in VWO-6 zat. Dit kan ik echt aanbevelen. Ik wist daardoor gelijk aan het begin van het jaar bij welke vereniging ik me aan wilde sluiten. Er komt in het eerste jaar van je studie veel op je af. Ik was op zoek naar structuur en vastigheid. Dit kon ik bij de vereniging vinden.”

Wat is Via Fidei voor jou?

“Via Fidei is een betrokken gemeenschap met veel verschillende achtergronden zowel kerkelijk als persoonlijk. Het is een groep waarmee je samen je studententijd ontdekt. Daarnaast woon ik in een verenigingshuis. Door op kamers te gaan werd je uit je veilige bubbel gehaald en op een andere plek gezet. Door op kamers te gaan leer je jezelf kennen op een hele andere manier dan hiervoor. Daarnaast zie ik wonen in een verenigingshuis echt als een voordeel. Het zorgt ervoor dat je net wat makkelijker betrokken bent bij de vereniging. Wanneer je bijvoorbeeld zelf niet zo snel met mensen afspreekt of naar de vereniging gaat, wordt je in een verenigingshuis aangespoord om dit wel te doen.”

Door Via Fidei zijn er hechte vriendschappen ontstaan. We gaan veel met elkaar om. Buiten Via Fidei sport ik vaak met leden en zijn er regelmatig gezellige avonden.

Welke Via Fidei momenten zal jij nooit vergeten?

“De Via Fidei-vakantie naar Nancy. De hele vakantie was super. We hebben met elkaar een berg beklommen en toen we allemaal boven stonden was er één en al euforie. Daarnaast was het liften met Vegetist ook één van de momenten die ik nooit zal vergeten.”

Tip voor aankomende leden: Kom naar de open avond en kijk of je zelfs voordat het collegejaar begint kunt komen.

Vergelijkbare berichten