Algemeen Adjunct – Iza Dees | Via Fidei

Even voorstellen: Iza Dees

Waarde lezer! Ben jij ook zo benieuwd wie er allemaal rondlopen bij Via Fidei en waarom zij ooit lid zijn geworden? Lees dan vooral verder. In deze serie ‘Mag ik je even voorstellen?’ interviewen we verschillende leden om zo meer over hen te weten te komen. Deze keer is Iza aan de beurt!

Mag ik je even voorstellen aan onze algemeen adjunct Iza?

Wie ben je en wat maakt jou bijzonder?

Mijn naam is Iza, 20 jaar oud en ik woon op kamers in Tilburg. Ik zit in mijn derde jaar van de studie Commerciële Economie en start aankomend semester met de minor Psychologie. Naast het studeren mag ik dit jaar de rol als Algemeen Adjunct vervullen. Wat mij bijzonder maakt, is mijn enthousiasme. Ik hou ervan om ergens de schouders onder te zetten en nieuwe ideeën te bedenken/uitvoeren.

Wanneer en waarom ben jij lid geworden van Via Fidei?

Na de zomer van 2020 ben ik lid geworden. Op jonge leeftijd kwam ik al in aanraking met Via Fidei door de leuke verhalen van mijn twee neven. Zij zaten al heel wat jaren bij de vereniging toen ik de keuze maakte om in Tilburg te gaan studeren. Door de prachtige verhalen had ik al een goed gevoel bij de vereniging en toen ik een kijkje nam bij de open activiteiten werd dit gevoel alleen nog maar bevestigd.

Hoe ben jij gegroeid in jouw jaren bij de vereniging?

Door de activiteiten en de kringen bij Via Fidei merkte ik dat mijn geloof groeide. Ik leerde veel van andere leden en hun achtergronden, maar ook buiten de avonden om waren er leuke en interessante gesprekken. Al die mooie momenten met de vereniging zorgden bij mij voor een sterke basis van mijn geloof en als gevolg daarvan heb ik later in het jaar belijdenis gedaan.

Wat vind jij de leukste activiteit van Via Fidei?

Het zal jullie niet verrassen, maar de Dies Natalis. Deze activiteit is voor mij (en de rest van de vereniging) altijd weer een feestje!

Wat heeft Via Fidei jou te bieden?

Via Fidei heeft voor iedereen wat te bieden. Er is ruimte voor zowel persoonlijke ontwikkeling als geloofsgroei. Ik vind het mooi dat tijdens de activiteiten je altijd wel weer iets nieuws leert, dit kan zijn door een interessante spreker of een kringlid die een nieuwe bevinding heeft. Buiten de leerzame activiteiten om kan ik enorm genieten van de avonden in ons stamcafé Jacks waar aan gezelligheid geen gebrek is en vriendschappen tot stand komen.

Dit jaar ben je bestuurslid, wat is jouw functie en wat houdt het in?

Ik mag dit jaar dus de rol van Algemeen Adjunct vervullen wat inhoudt dat ik verantwoordelijk ben voor de commissies en kringen binnen Via Fidei. In het begin van het jaar moeten commissies gevuld worden en hierin neem ik de leiding. De commissies worden samengesteld en door het jaar heen heb ik contact met de voorzitters om hulp te bieden waar nodig. Naast commissies worden er ook kringen gevormd en hebben leden de mogelijkheid om kringleider te worden. De kringleiders mag ik voorzien van een toerusting en door het jaar heen heb ik contact met ze over het functioneren van de kringen.

Waarom ben je eigenlijk bestuurslid geworden?

Ik zag het als een mooie kans om na een aantal jaren iets terug te doen voor de vereniging. Ook heb ik erg de motivatie om bezig te zijn met de toekomst van de vereniging en een bepaalde visie uit te werken die aansluit bij Via Fidei.

Wat voor advies zou jij geven aan (toekomstige) leden van Via Fidei?

Mijn advies is om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de activiteiten. Via Fidei heeft erg veel te bieden, dus maak daar goed gebruik van 😉 De grote activiteiten met interessante sprekers zijn zeker de moeite waard om bij aan te sluiten, maar ook de late borreluurtjes in Jacks zijn momenten om nooit meer te vergeten.

Wat is iets wat weinig mensen over jou weten?

Ik heb vroeger heel wat jaren saxofoon gespeeld en vandaag de dag heb ik nog altijd een beetje spijt dat ik ermee gestopt ben.  

Vergelijkbare berichten