Via Fidei Willemieke

Even voorstellen: Willemieke

De komende weken kunnen aankomende studenten niet naar Open dagen van Hogescholen en Universiteiten. Hierdoor wordt het moeilijker om een studiekeuze te maken. Om jullie hier een beetje bij te helpen, vertellen enkele leden hier wat voor studie ze doen en waarom ze voor Via Fidei hebben gekozen. Vandaag is het de beurt aan Willemieke.

Wie ben je en wat studeer je?

“Ik ben Willemieke, 23 jaar en als 6e jaars lid. Eerst bij Ichthus Tilburg en nu bij Via Fidei. Ik studeer International Lifestyle Studies aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ik heb voor deze studie gekozen omdat ik een brede studie wilde waar ik veel kanten mee op kon gaan. Zodoende International Lifestyle Studies. Tijdens deze studie leer je over trends en concepten in alle sectoren van de samenleving.”

De studie International Lifestyle Studies is voor aankomende studenten die: het leuk vinden om nieuwe concepten te ontwerpen die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van leven

Hoe bevalt het op kamers wonen?

“Het op kamers wonen bevalt me prima. Ik zie het echt als een toevoeging aan mijn studententijd. Samen met leuke huisgenoten en een fijn studentenhuis kom je al een heel eind. En je maakt echt vrienden voor het leven. Bij het zoeken naar een kamer is het handig om rekening te houden met locatie en prijs. Stel vragen aan de huisgenoten over hoe de huisbaas is. Daarnaast is het handig om te weten wat er allemaal in de prijs inbegrepen is.”

“Als je op zoek bent naar een kamer is het handig om te zoeken via Facebook, mede studenten en studentenverenigingen. Studentenverenigingen hebben meestal hun eigen huizen. Kijk dus of je bij een studentenvereniging wilt en of daar misschien kamers beschikbaar zijn.”

Waarom Via Fidei?

“Via Fidei is een vereniging waar je zowel gezelligheid als diepgang vindt. Een vereniging waar de leden echt om elkaar geven en het bier rijkelijk vloeit in het stamcafé. Die combinatie maakt Via Fidei leuk. Tijdens de introductie van je studie raak je aan in aanmerking met verschillende studentenverening. Bij het zoeken naar de geschikte vereniging is Google is je grootste vriend. Zoek naar studentenverenigingen in Tilburg met de kernwoorden die jij belangrijk vindt. Zoals bijvoorbeeld: ‘christelijke vereniging Tilburg’. “

Vergelijkbare berichten