Liefde in de lucht: Stijn en Marjolein

In de Ichthus-kringen wordt nogal eens gesproken over de zogenoemde ‘Ichthus visvijver’. Wat dat is? Het is niet zozeer de letterlijke toepassing waar Jezus ons toe oproept als hij zegt: “Kom achter Mij aan, en Ik zal u vissers van mensen maken. (Mattheüs 4:19)” Nee, het gaat natuurlijk over de liefde! Bij Ichthus hangt een heleboel liefde in de lucht en zo ook bij Via Fidei. Niet alleen vriendschappelijke liefde en naastenliefde, maar natuurlijk ook liefde in de vorm van ware relaties. Wat is nou leuker dan deze week, rond Valentijnsdag, een aantal van die stelletjes beter te leren kennen?

Vandaag stel ik jullie graag voor aan Stijn en Marjolein!

Wie zijn jullie en hoe lang zitten jullie al bij de vereniging?

“Wij zijn dus Marjolein en Stijn. Ik zit al vier jaar bij de vereniging, Stijn is nu derdejaars lid.”

Marjolein

Hoe is jullie liefdesverhaal begonnen? Was het liefde op het eerste gezicht?

“Haha, nee, het was zeker geen liefde op het eerste gezicht. Het duurde zelfs twee jaar tot we elkaar een beetje op het oog begonnen te krijgen. Vorig jaar zaten we namelijk bij elkaar op kring en daar is het eigenlijk mee begonnen. Daardoor hadden we veel goede gesprekken met elkaar en leerden we elkaar beter kennen, waardoor er een hechte vriendschap ontstond. Tijdens de Via Fidei vakantie in Saint Hubert sprong de vonk over, waarna we een paar officiële dates hebben gehad. Op 22 augustus hing Stijn bij de La Trappe brouwerij de heuse romanticus uit (ja echt waar) door mij een armbandje te geven met een lieve tekst erbij, en toen werd het officieel.”

Marjolein

Uiteindelijk een relatie binnen Via Fidei. Hoe is dat?

“Eigenlijk vooral leuk, omdat we dezelfde activiteiten en deels dezelfde vriendengroep hebben. We kunnen bijvoorbeeld vaak samen napraten over een lezing. Maar soms is het ook wel een beetje gek, bijvoorbeeld als we elkaar een tijdje niet hebben gezien en dan ineens tijdens een verenigingsavond wel weer. Dat is toch anders dan één op één. En het is ook wel leuk (en soms irritant haha) om de reacties van anderen op onze relatie te zien, zeker in het begin toen het net bekend werd.”

Stijn

Wat typeert jullie als stel?

“We houden wel van een beetje gek doen en buiten de lijntjes kleuren. We doorbreken de stereotypes die er soms zijn hahaha. Marjolein is bijvoorbeeld ouder en net wat langer dan ik….”

Stijn

Voor de (toekomstige) stelletjes onder de lezers. Hebben jullie nog goede tips?

“Daarover kunnen we een heel boek vol schrijven hahaha. Maar aan de mannen: kook als verrassing eens een keer een 3-gangen diner voor je geliefde. Tranen gegarandeerd!”

Marjolein

“En, communication is key natuurlijk.”

Stijn

Vergelijkbare berichten