Marjolein even voorstellen

Even voorstellen: Marjolein

De komende weken kunnen aankomende studenten niet naar Open dagen van Hogescholen en Universiteiten. Hierdoor wordt het moeilijker om een studiekeuze te maken. Om jullie hier een beetje bij te helpen, vertellen enkele leden hier wat voor studie ze doen en waarom ze voor Via Fidei hebben gekozen. Vandaag is het de beurt aan Marjolein.

Wie ben je en wat studeer je?

“Ik ben Marjolein. Ik ben 20 jaar, eerstejaars lid bij Via Fidei en studeer Liberal Arts & Sciences. Ik zit op dit moment in mijn tweede jaar van de opleiding. Liberal Arts & Sciences is een brede opleiding. Ik heb de hoofdrichting social sciences gekozen (1 van de 5 keuzes binnen LAS), en daarmee leer ik veel op het gebied van psychologie en sociologie, ook toepasbaar binnen bedrijven. Deze combinatie vind ik heel erg leuk. Wat mij heel interessant lijkt is de master ‘Management of Cultural Diversity’. Hier komen onderwerpen aan bod als diversiteit, cultuur en bedrijfsprocessen. Deze combinatie lijkt mij heel leuk.”

Liberal Arts & Sciences is voor aankomende studenten die: een brede interesse hebben of nog niet precies weten welke kant ze op willen, veel lezen, van interactie houden en een kleinschalige opleiding leuk vinden.

Waarom heb je je aangesloten bij Via Fidei?

“Ik zocht een christelijke vereniging waar ik de combinatie van Bijbel & diepgaande gesprekken kon vinden. Die heb ik bij Via Fidei gevonden. Ik ben een paar keer wezen kijken op een intro-avond en dit is goed bevallen. De mensen leken me allemaal heel gezellig en aardig. Door de leuke sfeer, het kleinschalige en het interkerkelijke karakter heb ik besloten om lid te worden. “

Ik heb me aangesloten bij Via Fidei door:
1. De leuke sfeer;
2. Christelijke vereniging;
3. Interkerkelijke karakter;
4. Kleinschalig;

Je bent eerstejaars. Vertel eens over je intro-tijd? Hoe is dit bevallen?


“Het intro-kamp is tot nu toe mijn leukste herinnering bij Via Fidei. Het was heel intensief maar echt onvergetelijk. Als aankomend lid moet je niet bang zijn voor de intro-periode maar er vooral heel veel zin in hebben. Het intro-kamp was intensief maar onvergetelijk”

Sinds kort woon je ook in één van de verenigingshuizen. Hoe vindt je dit?

“Ik vind het een heel leuk vereningingshuis. Het is actief en gezellig. Daarnaast vind ik het heel fijn dat we allemaal betrokken zijn en veel verhalen uitwisselen. Het leuke aan wonen in een verenigingshuis is dat er regelmatig spontane borrels of avondjes zijn. Je verveelt je nooit. Daarnaast is er ook de ruimte om je eigen ding te doen. Kortom, er is veel gezelligheid en je maakt veel nieuwe contacten. Ik zou het nieuwe leden dus ook aanbevelen om op zoek te gaan naar een kamer met verenigingsleden. Zo ben je gelijk betrokken en actief.”

Vergelijkbare berichten