Jeroen in Beam

Jeroen over Via Fidei op BEAM: ‘’De Brabantse gezelligheid komt in alles terug’’

Net als kerken, zijn er ook veel verschillende christelijke studentenverenigingen in Nederland. BEAM, een platform voor christelijke jongeren interviewde Jeroen over zijn ervaring bij Via Fidei.

Bedrijfseconomie student Jeroen (22) loopt al vanaf het begin rond bij Via Fidei. Deze studentenvereniging bestaat namelijk nog maar 2,5 jaar, nadat Vegetist en Ichthus Tilburg besloten één vereniging te worden. In zijn eerste jaar binnen de vereniging was hij bestuurslid en momenteel zit hij in het retraitebestuur; hij zorgde ervoor dat het landelijke weekend voor alle Ichthus verenigingen, dat Via Fidei dit jaar organiseerde, vlekkeloos verliep.

Via Fidei

‘’Ik verhuisde naar Tilburg voor mijn opleiding en wilde heel graag lid worden van een christelijke studentenvereniging. Voor de fusie koos ik voor Vegetist: een kleine, Vrijgemaakte vereniging. Samen met de leden van Ichthus vormen we nu een groep van rond de 47 studenten. Ik vind het alleen maar leuk dat ik deel uitmaak van een ‘kleine’ vereniging, het zorgt ervoor dat iedereen elkaar daadwerkelijk kent.

Lees verder op BEAM.nl >