Wanneer

18/02/2021    
8:00 pm - 10:00 pm

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Online
Online, Online

Evenement type

Betreft: Uitnodiging Kringdebat 18 februari 2021

 

Waerde leden der C.S. Via Fidei,

 

Heeft u altijd al eens in de socialistische huid van Lilian Marijnissen willen kruipen, of heeft u altijd al willen weten hoe het is om de vleugels van de uil van Minerva te laten uitspreiden over Via Fidei? Aanstaande lustrumactiviteit d.d. 18 februari 2021 heeft u hier de gelegenheid toe! De lustrumcommissie organiseert namelijk een heus kringdebat, waarbij u samen met uw kringleden een eigen politieke partij gaat oprichten. Dit kan de Partij van de Armoed zijn, ´´minder, minder P&P’’, of CDA dat eigenlijk ChristenUnie is, u mag het helemaal zelf vormgeven. U mag zich eindelijk voordoen als de enige echte Kees van der Staaij, Jesse Klaver of good old Geert Wilders. U gaat de politieke bokshandschoenen aantrekken en u gaat het in de digitale ring opnemen tegen andere kringen. Het is goed voor ons academici om onszelf te verdiepen in actuele onderwerpen en hier een mening over te vormen, zeker omdat vele van deze hete hangijzers over onze toekomst gaan! Daarom willen wij u als kringen uitdagen om het politiek debat aan te gaan op 18 februari.

De voorbereiding gaat als volgt in zijn werk:

  • Samen met uw kringgenoten bereidt u zich voor op de thema’s die u kunt vinden in bijlage 1. Het is dus de bedoeling dat u als kring zelf een meeting regelt waarbij u standpunten kunt voorbereiden die u op legendarische wijze kunt pitchen op de avond van 18 februari.
  • Het is de bedoeling dat u een partijprogramma maakt (mag één kantje zijn net zoals het programma van de PVV in 2017) met daarin de standpunten m.b.t. de thema’s die besproken worden, maar u mag het uiteraard uitbreiden met eigen inbreng en visies.
  • Zorg dat u een pitch van 2 minuten per standpunt voorbereid, en verzin een eigen thema met daarbij behorende argumenten (topic 4 van de lijst). Dit mag een ander politiek topic zijn of een Via Fidei thema zoals bijvoorbeeld ‘studentikoziteit zijn’ waarbij u gaat beargumenteren waarom men chique gekleed naar een ALV dient te gaan.

 

Het kringdebat zal er als volgt uitzien:

  • Een kamervoorzitter zal alles goed in het gareel houden.
  • In de eerste termijn geeft één lid van elke kring een 2 minuten pitch om de standpunten van de partij te verdedigen. In de tweede termijn wordt hier vervolgens op ingegaan door de overige kringen en stevig op gedebatteerd.
  • Zo behandelen we alle vier de topics.
  • De partijprogramma´s en pitches zullen ook op verschillende criteria door een gerenommeerde vakjury worden beoordeeld en er valt een mooie prijs te winnen. Deze criteria kunt u ook vinden in bijlage 2.

 

Kortom, een spectaculair woordenpingpong wordt verwacht en er zal een verbaal slagveld plaatsvinden waar je u tegen zegt. Uiteraard met een degelijk respect zoals een goed lid betaamt. Wij kijken erg uit naar welke kringen gaan plaatsnemen aan de coalitieonderhandelingen. Tot 18 februari!

 

Met amicale en politieke groet,

 

Uw Lustrumcommissie

 

 

 

Reserveringen

Reserveringen zijn gesloten voor dit evenement

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment