Liefde in de Lucht

In de Ichthus-kringen wordt nogal eens gesproken over de zogenoemde ‘Ichthus visvijver’. Wat dat is? Het is niet zozeer de letterlijke toepassing waar Jezus ons toe oproept als hij zegt: “Kom achter Mij aan, en Ik zal u vissers van mensen maken. (Mattheüs 4:19)” Nee, het gaat natuurlijk over de liefde! Bij Ichthus hangt een heleboel liefde in de lucht en zo ook bij Via Fidei. Niet alleen vriendschappelijke liefde en naastenliefde, maar natuurlijk ook liefde in de vorm van ware relaties. Wat is nou leuker dan deze week, rond Valentijnsdag, een aantal van die stelletjes te leren kennen?

Maandag stelde ik jullie voor aan Stijn en Marjolein. Deze keer een ander sprankelend koppel in de spotlight: Jasper & Jannemarie!

Wie zijn jullie en hoe lang zitten jullie al bij de vereniging?

“Hallo allemaal! Wij zijn Jasper en Jannemarie. Jasper is nu 3e jaars en ik ben 2e jaars lid bij Via Fidei.”

Jannemarie

Hoe is jullie relatie officieel geworden?

“Of het liefde op het eerste gezicht was, vind ik moeilijk te zeggen. Wel had ik vanaf het eerste moment de behoefte haar beter te leren kennen. Zo probeerde ik haar op verenigingsactiviteiten aan te spreken en heb ik haar via een appje meegevraagd om een rondje te wandelen. Dat begon meteen goed, want ik kreeg pas na twee dagen een reactie. De dag daarna hebben we samen de hele dag op de universiteit gestudeerd en daarna samen gegeten. Na een half jaartje veel daten, vaak afspreken en elkaar goed leren kennen heb ik een romantische avond georganiseerd met veel kaarsjes bij de Drunense duinen. Hier heb ik gevraagd of ze mijn vriendin wilde zijn. ”

Jasper

Uiteindelijk een relatie binnen Via Fidei. Hoe is dat?

“Super leuk! Het leuke is dat je elkaar vaak ziet en spreekt op verenigingsavonden. Soms is het namelijk moeilijk om elkaar te zien doordeweeks vanwege drukke planningen. Daarnaast zitten wij in verschillende kringen. Het is dan super leuk om het met elkaar te hebben over wat we hebben geleerd met kring. Het is soms wel even zoeken welke houding je precies aanhoudt naar elkaar toe tijdens de activiteiten, maar het is alleen maar leuk en goed om dat samen uit te zoeken.”

Jannemarie

Wat typeert jullie als stel? Waaraan kunnen verenigingsgenoten jullie herkennen?

“Ik denk dat we elkaar erg goed aanvoelen en elkaar daardoor goed kunnen helpen. Dat kan soms door even te vragen wat er is of hoe het gaat, of door juist even een grapje te maken. We kunnen ook erg speels met elkaar zijn. We kunnen dan lekker gek zijn of elkaar een beetje plagen. Al hebben we ook vaak serieuze gesprekken met elkaar. Juist omdat we allebei uit een heel andere geloofsachtergrond komen zorgt dat vaak bij beiden voor nieuwe inzichten.”

Jasper

Hebben jullie als ware ervaringsdeskundigen nog mooie tips of anekdotes voor de (toekomstige) stelletjes?

“Tip voor iedereen: communicatie, communicatie, communicatie, haha. Daarnaast is het ook van belang dat je tijd voor elkaar maakt en dat je elkaar (op een goede manier) uit elkaars comfortzones kunt halen. Dat hebben wij vaak genoeg gedaan. Anders zou ik nooit van mijn leven met mijn hoogtevrees in een klimbos zijn gegaan, haha. Zonder Jasper zijn support zou ik anders op dit moment nog steeds in de bomen hangen, hahaha.”

Jannemarie

“Het is zoals ze zeggen: “Happy wife, happy life.” Of in Jannemaries geval: geef haar sushi, haha.”

Jasper